Повний спектр логістичних послуг

Інформація

Спекотне літо, або холод усьому голова

Напевно, кожна людина хоча б раз у житті замислювався про корисність їжі, яку він вживає в щоденному раціоні. Всі знають про те, що їжа повинна бути свіжою і чималу роль в цьому відіграють умови зберігання. Про це знає кожен, але не кожен замислюється про довгому шляху їжі на наш обідній стіл. Давайте разом розберемо цей не простий шлях. В залежності від типу продуктів їх поділяють на швидкопсувні і немає. Мова піде саме про швидкопсувних продуктах. До даної групи належить молочна продукція, м’ясо, овочі, фрукти, морепродукти, кондитерська продукція, морозиво і т.д. Основною відмінністю цієї групи є наявність вимоги температурного режиму при зберіганні, виробництві і транспортуванні. Особливо актуально і гостро стоїть проблема транспортування з температурним режимом в жарку пору року, адже кожен напевно стикався з ситуацією, коли на етикетці термін зберігання ще не закінчився, а продукція вже зіпсована. У результаті вечерю, обід або сніданок безнадійно зіпсований, як і настрій. Кожен день територією нашої країни курсує величезна кількість транспорту, що має холодильні установки, але рік у рік, перед початком літнього сезону, автомобілів, здатних перевозити продукцію під температурним режимом, не вистачає, при цьому продавці і виробники продукції, нехтуючи правилами перевезення під температурним режимом, здійснюють перевезення невідповідним транспортом, ставлячи під загрозу наше здоров’я, а в окремих випадках, і життя. Тільки від нашої з Вами пильності залежить здоров’я наших сімей. Для того, щоб не потрапити в неприємну ситуацію, спробуємо дати Вам декілька порад:

  1. Поцікавтеся у продавця, звідки приїхала продукція і під яким температурним режимом її везли. Якщо людина запитує: «А що це?», Тоді купувати там не варто, так як саме продавець повинен відповідати за свою продукцію, а значить і приймати її з відповідною температурою.
  2. Якщо ви купуєте в супермаркеті, пройдіться на приймальну рампу, не полінуйтеся. Візуально проінспектуйте транспорт на розвантаженні, наявність холодильних установок серед загальної маси автомобілів. Вони обов’язково повинні там бути, тому що в будь-якому магазині швидкопсувні продукти складають не менше 50% продукції від загальної маси. Дане правило найбільше актуально в першій половині дня і під вечір.
  3. Якщо ви знаходитесь в магазині і бачите, як розкладають новоприбулий товар, що відноситься до цікавить Вас групі, поторкайте його руками, якщо він приїхав під температурним режимом, значить, він повинен бути холодним.

У наступній статті ми опублікуємо своє журналістське розслідування торговельних мереж Києва щодо дотримання вимог до транспортування продукції. Будьте здорові і пильні, бережіть себе і свою сім’ю від неякісного товару.

Народний контроль